Dirk Moorkens

De interesse voor de Oostenrijkse wijnen begon toen Dirk Moorkens regelmatig voor werk en vakantie Oostenrijk bezocht. Al gauw werd het een hobby die uit de hand liep en daarmee was DMWijnen een feit. Regelmatig vinden er degustaties plaats in Hoogstraten en sinds 2017 kunnen er ook via de webshop wijnen besteld worden. Het team is inmiddels versterkt met Kim Wagemaekers.

De interesse voor specifiek de Oostenrijkse wijnen komt door het feit dat Oostenrijk wel bekend is als wijnland maar er vrij weinig te verkrijgen is in België. Daarnaast kent Oostenrijks bijzondere druivensoorten zoals de Grüner Veltliner die voor 32% van de witte wijnen in Oostenrijk verantwoordelijk is, Zweigelt is een druivensoort voor rode wijn die zo’n 45% deel uitmaakt van de wijnbouw.

Er wordt een innig en vriendschappelijk contact onderhouden met de wijnhuizen, zodoende blijft DMWijnen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen we pareltjes van wijnen aanbieden. Indien er onder klanten genoeg interesse bestaat wil DMWijnen in de toekomst reizen organiseren naar de Oostenrijkse wijnhuizen.

DMWijnen staat op het punt de grootste invoerder van Oostenrijkse wijnen in België te worden.

Op korte termijn zullen alle wijnsoorten uit elk wijngebied, en dit van diverse Winzers uit voorraad aangeboden kunnen worden. Op vlak van het aantal verschillende wijnen is DMWijnen nu reeds de belangrijkste partner van Oostenrijkse wijnen.

Sinds januari maakt ook Kim deel uit van het team bij DM Wijnen

Kim Wagemaekers

Als 34 jarige mama van 2 kinderen groeide bij Kim de culinaire interesse reeds van voor haar studies op de hotelschool Piva te Antwerpen.

Met een aantal jaren ervaring in de horeca, waarbij wijn reeds een van haar grote passies was groeide ook de kennis en de kriebels om er iets mee te doen.

Nu haar kindjes groter zijn is er meer tijd om van haar hobby ook een tweede job te maken en zich toe te leggen op de inkoop en verkoop van Oostenrijkse wijnen, en dit met groot succes.