De wijnhuizen

Geplaatst in: Oostenrijk | 0

Salzl

Het zal geen verrassing zijn dat Salzl ook een familiebedrijf is. Al 3 generaties werken aan het creëren van prachtige wijnen aan de rand van het natuurpark Neusiedler See. Hier heeft duidelijk de natuur ook zijn invloed op de wijnen van Salzl. De nabijheid van Neusiedlersee bieden een microklimaat, thermiek en zandgronden die ideaal zijn voor een rijpe en volle wijn. Het motto van Rudolf Salzl is wijnbouw en haar smaakvolle producten voelbaar en tastbaar maken.

Wijnen

Weißweine

Cuvée vom See Weiss Sparkling
Cuvée vom See Rosécco
Traminer Orange
Chardonnay Classic
Sauvignon Blanc Homok
Pinot Gris Auslese
Welschriesling
Chardonnay Horvat
Muskat Ottonel Kabinet
Chardonnay Reserve 14 Prozent
Cuvée Vom See
Beerenauslese Traminer
Trockenbeerenauslese Sämling
Eiswein

Rotweine

Zweigelt Rosé
Zweigelt ‘Classic’
Cabernet Sauvignon
Shiraz am See
Merlot Kaiserwinkel
Panta Rei
Ampunkt
Zweigelt Reserve

Dockner

Josef Dockner en zijn vrouw zetten de traditie voort van hun ouders en zo ook hun kinderen. De Winzerhof ligt in Höbenbach en daarmee in het wijngebied Kremstal met als belangrijkste locatie de Göttweiger Berg. Het is eigenlijk het gunstige klimaat dat hun wijngaarden kenmerkt rond de Göttweiger berg. Het warme Pannonische klimaat uit het oosten, de invloed van de Donau-regio en de koelte van de Dunkelsteinerwald bieden een unieke rijping met typische smaken. De wijnstokken halen hun kracht uit de löss, leem, grind en gesteente bodem rond de Göttweiger berg.

Klimaat en de bodem karakteriseren de frisse, droge wijnen met harmonieuze zuurgraad en een fijn bouquet. En echt elk van onze wijngaarden kijkt eerbiedig op naar de Göttweig

Kerngegevens: Jaarproductie 1.000.000 flessen | Oppervlakte Weingut circa 100 Ha

Wijnen

Weißweine
Grüner Veltliner
Riesling
Chardonnay
Sauvignon blanc
Gelber Muskateller

Rotweine
Blauer Zweigelt
St. Laurent
Cabernet Sauvignon
Merlot
Pinot Noir

Gschweicher

Een familiebedrijf waar de jongste generatie mee aan het roer staat.

Hun filosofie laat zich gemakkelijk in een formule samenvatten:

Levendige bodem + oude wijnranken x precieze arbeid  = uitzonderlijke wijn.

De balans tussen gezonde ranken en levendige bodem is het fundament voor de stijl van de wijnen bij Gschweicher. Als producent van uitsluitend witte wijn zijn zij gespecialiseerd in de verschillende diverse karakters van wijnen op basis van Grüner Veltliner. Maar ook de Riesling wordt in drie karakters gecreëerd. Verschillende aromasoorten maken hun aanbod zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc compleet.

Driekwart van de Grünen Veltliner ranken zijn meer als 50 jaar oud. De topwijn uit hun wijnhuis is de krachtige mineralische Primary Rocks, een Grüner Veltliner van meer dan 80 jaar oude ranken die op kaal oergesteente rond Röschitz groeien.

Wijnen

Weißweine

Sweet Mama Traminer
Riesling Klassik
Galgenberg Grüner Veltliner
Special Groovee GV
Sauvignon Blanc Reipersberg
Riesling Urgestein Reipersberg
Grüner Veltliner Kellerberg
Primary Rocks
Gelber Muskateller

Breitenfelder

Harald Breitenfeuer behoort tot de  Winzergeneratie, waaraan het Weinviertel zijn succes dankt. In de afgelopen jaren werd ingezet op topkwaliteit wijnen te produceren. Heden ten dage presenteren Harald en zijn vrouw een modern wijnhuis die past in de huidige tijd.

Kenmerkend zijn elegante Grüne Veltliner met een breed en diep palet van smaken. Met karakter en precisie overtuigen ook de overige witte wijnen zoals Riesling, Witburgunder en Chadonnay. Onder invloed van Pulkautal, het rodewijneiland in het Weinvirtel, stralen de Breitenfelder roden een fijne stijl van fruit en dichtheid uit. Regelmatig vallen de Breitenfelder wijnen in de prijzen en reflecteren het beoogde hoge niveau.

.

Wijnen

Weißweine

Welschriesling
Gelber Muskateller
Grüner Veltliner Classic
Weinviertel Dac
Grüner Veltliner Alte Reben
Grüner Veltliner Schatzberg
Riesling
Chardonnay
Pinot Blanc
Frizzante Riesling X Muskateller

Rotweine

Frizzante Rosé
Blauburger
Blauer Zweigelt
Rote Mühle Cuvée
Rote Mühle Reserve

Volgen Kim:

De interesse voor de Oostenrijkse wijnen begon toen Dirk Moorkens regelmatig voor werk en vakantie Oostenrijk bezocht. Al gauw werd het een hobby die uit de hand liep en daarmee was DMWijnen een feit.

Laatste berichten van